Hummel mikrorostos gél
egy tökéletes béltisztító, ami finom és kíméletes!
„A halál a belekben lakozik” /Hyppokratesz/
Hatása:
- élő bélflóra regeneráló (14 szervezetbarát mikroorganizmust tartalmaz),
- nyálkahártyapótló
- probiotikum,
- antioxidáns, méregtelenítés
- hatékony tápanyag-, egyenletes vitamin- és nyomelem felszívódás,
- "előemészti" a létfontosságú tápanyagokat, eközben a patogén kórokozók szaporodását is gátolja.
Élő, rostos, antioxidáns, probiotikus.
Miért jó az élő ételek és italok fogyasztása?
1. Tartósítószert nem tartalmaznak.
2. A vitaminok, nyomelemek, ATP, enzimek számunkra használható formában vannak jelen.
Miért jók a rostok?
A rostok kötőanyagok, melyek segítik az egyenletes felszívódást és a salakanyagok megkötésével, tisztítják az emésztőcsatornát. A dr. Hummel cellulóz biogélben emészthetetlen, cellulóz rostok vannak, melyek a salakanyagokat megkötve távoznak.
Miért jó az antioxidáns tulajdonság?
Gátolja az öregedést, akadályozza a szabadgyökök roncsoló hatását, melyek következtében a rákos sejtek is kialakulnak.
Miért jó a probiotikum?
Az egészséges bélflóránkat milliárd számban alkotják szervezetbarát baktériumok és élesztőgombák.
Ezek segítenek az emésztésben, az egészséges széklet kialakításában. A gyógyszerek (különösen az antibiotikumok) szedése és a tartósítószerekkel teli táplálékaink fogyasztása pusztítja a bélflórát. Ennek, a rossz felszívódáson kívül, nagyon sokféle káros következménye lehet. (Egyik ilyen a Candida albicans terjedése.)
A Dr. Hummel biogélre az jellemző, hogy többféle szervezetbarát baktériumot és élesztőgombát tartalmaz, melyek igen aktívak. Az aktivitásukra számunkra azért van szükség, hogy a patogén kórokozóinkat le tudják győzni.
A biogél baktériumai: Acetobacter xylonum, Acetobacter xylinoides, Gluconobacter gluconicum, Acetobacter aceti, Acetobacter pasteurianium, Acetobacter ketogenum.
Élesztőgombái: Schizosaccharomyces pombe, Saccharomyces ludwigii, Pichia fermentans, Mycoderma, valamint Torula és Apiculatus eredetű élesztőgombák életközössége.
A gyakorlatban többnyire a tejcukrot emésztő laktobacillusok családját forgalmazzák, mint probiotikumot. A biogél flórája főleg cukrokat és alkoholt emészt. Vagyis a biogél flórával kiegészítve a laktobacillusokat, sokkal szélesebb spektrumú, szervezetbarát flórával támogathatjuk a legyengült bélflóránkat.
A cukor és alkoholfogyasztó flórának egyéb előnye is van a mai korban, mikor szeretjük az édességeket és az alkoholos italokat, miközben az "időskori" (már 40-eseknél is) cukorbetegség soha nem látott mértékben terjed.
A cukorfelszívódással és a cukorbetegséggel kapcsolatos még a gél azon tulajdonsága, hogy a felszívódást (így a cukor felszívódását is) egyenletessé teszi. Az elfogyasztott cukor nem egyszerre kerül a vérünkbe ott sokkos vércukorszint-emelkedést okozva, hanem egyenletesen adagolva, alacsonyabb vércukorszintet tart fenn.
A Hummel Mikrorostos Gél probiotikus mikroflórája úgy hat, mint egy antibiotikum?
Egy szélessávú antibiotikumos kezelés a bélflórát tönkreteszi. Annak regenerálódása veszélyes időszak, mert patogén kórokozók szaporodhatnak el ezen idő alatt.
Ha probiotikumot kap az emésztőrendszer, az erősíti a szervezetbarát baktériumok elszaporodását. Ha viszont erős szervezetbarát bélflórával rendelkezünk, akkor az gátolja a patogén kórokozók elszaporodását, azáltal, hogy eleszik a táplálékot a patogének elől az erősebb baráti baktériumok.
Tehát tekinthető ilyen értelemben antibiotikumoknak is a probiotikum.
A probiotikus Hummel Mikrorostos Gélben a gél képviseli a bélnyálkahártyát, a probiotikum viszont a bélflórát. A nyálkahártya biztosítja a bélfal védelmét, hiányos nyálkahártya esetén könnyen alakulhatnak ki fekélyek, sebek a bélfalon.
Probiotikumok alkalmazása gél nélkül ezért veszélyes is lehet, ha hiányos a nyálkahártyánk. A gél megvédi a sebes helyeket a baktériumok támadásától és esetleges véráramba kerülésétől, úgy, mint az egészséges nyálkahártya. A laktobacilus probiotikumokat szintén ajánlatos lenne gélbe keverve fogyasztani.
Táplál
A létfontosságú aminosavakat, ásványi sókat és nyomelemeket, ideális esetben, táplálékainkkal kellene fogyasztanunk. Ennek több akadálya is van, de kettőt feltétlenül érdemes megemlíteni.
Az intenzív agráripari termelés komoly kémiai hatásnak tette ki a termőtalajt. A kémiai hatások egyik következménye, hogy elpusztult a talaj baktériumainak nagy része, mely a gyökerek közelében a felszívódást segítette.
A baktériumok nélkül már a növények sem tudják felszívni a létfontosságú anyagokat. Régen a talajt szerves trágyákkal táplálták, amelyek nemcsak a foszfort, káliumot és a nitrogént pótolták a talajnak, hanem a trágya szalmaszálainak cellulózrostjai között nagyon gazdag mikroflóra tenyészett.
Biomódon, szerves trágyázással, a talaj mikroflórája is gazdagodott. A hiányos talajmikroflóra miatt a nem biomódon termesztett növények már eleve nem tartalmazzák a létfontosságú tápanyagokat.
Sajnos, a mai kor emberének bélflórájával ugyanaz történt, mint az "intenzív talajerőgazdálkodás" talajflórájával. Mi, a műtrágyák kémiai hatása helyett, a gyógyszerek, különösen az antibiotikumok, és tartósítószerek kémiai hatásaival pusztítjuk a bélflóránkat. Ehhez még hozzájárul az, hogy kevés nyers ételt fogyasztunk, helyette nagyon egyoldalúan válogatott főtt és sült, rostmentes, ételeinkkel az egészséges bélnyálkahártya sem alakulhat ki.
Ennek az a következménye, hogy hiába fogyasztjuk el a napi szükséges vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket, az nem fog felszívódni a hiányos nyálkahártya és bélflóra miatt. A vitamin-készítményekre ráírt napi ajánlott mennyiségek már úgy vannak megállapítva, hogy a mai kor emberének hiányos bélflóráját veszik alapul. Ha tablettában fogyasztjuk vitaminjainkat, akkor ugyan beszedünk elégséges mennyiséget, de a megfelelő arányt sohasem tudjuk eltalálni.
Az egészséges bélflóra által "előemésztett" vitaminok és ásványi anyagok viszont mindig organikus formában és megfelelő arányban jutnak be sejtjeinkbe, és a napi ajánlott vitaminmennyiség töredéke is elég, ha minden a szükséges megfelelő arányban jutott be, mert ekkor szinergista módon segítik egymást a megfelelő arányban lévő vitaminok, ásványi sók és nyomelemek.
Az említett problémák kiküszöbölésére a vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket nem tablettában adjuk fogyasztásra, hanem Hummel cellulóz biogélben. Ez a biogél az egészséges bélnyálkahártyát helyettesíti.
A biogélben lévő szervezetbarát, aktív mikroflóra pedig az bélflórát helyettesíti. A biogél cellulózrostjai nem emészthetők, tehát végigmegy az egész tápcsatornán, nagyon jó a megkötő képessége, így a benne lévő vitaminokat és nyomelemeket egyenletesen, nem hírtelen, adja át a bélbolyhoknak. Így a vérplazma vitaminszintje hosszan tartja a kívánatos szintet.
Ha a növényekből természetes módon kinyert vitaminokat, ásványi sókat és nyomelemeket teszünk a biogélbe, akkor szerves módon és megfelelő arányban jutunk a vitaminokhoz, aminek az a következménye, hogy nem kell kémiailag mérgezni a szervezetünket a szintetikus vitaminkészítmények túldozírozásával.
De mivel tud többet nyújtani a Hummel Mikrorostos Gél
a többi természetes vitamin-készítményektől?
Természetes vitaminkészítmények fogyasztása után megvizsgálva a vér vitamin és nyomelemszintjét a szint megfelelőnek mutatkozik. A vizsgálatok folyamán azt találtuk, hogy azoknál, akiknek a bélflórája hiányosságokat mutatott igaz, hogy megfelelő volt a vérszint, a sejtek viszont mégis vitaminhiányt mutattak. Az egészséges bélflórájúaknál viszont a sejtek nem mutattak vitaminhiányt.
Ebből következik, hogy a bélflóra úgy emészti elő a vitaminokat, nyomelemeket, hogy ellátja ún. co-faktorokkal, co-enzimekkel, melyek segítik bejutni őket a sejtbe. Ezeket a molekulákat a sejtbiológusok chaperonoknak, gardedámoknak, nevezik. Nekik csak annyi a szerepük, hogy kézen fogva bekísérjék a táplálék molekulákat a sejtbe.
A bélflórának tehát nélkülözhetetlen szerepe van az "előemésztésben", mert ekkor kapják meg a táplálék molekulák a kísérőiket, amelyek nélkül a vérből nem juthatnak tovább a sejtekbe. Vagyis nem elég a vitaminoknak, nyomelemeknek csak a bélbe és a vérbe bejutni a sejtekben van rájuk szükség. A probiotikus biogél illetve bioital tehát azzal több, hogy segíti a sejtbejutást is.
Miért tisztít a Hummel Mikrorostos Gél?
Az ételeinkbe és italainkban lévő rostoknak egyik legfontosabb feladatuk, hogy tisztítsanak. A rostok nagyon vékony szálacskákból állnak össze, ezek a szálacskák nagy felületet jelentenek, amely felületekre ún. fizikai adszopcióval rátapadnak a különböző részecskék. A tollseprűt például ezért kell gyakran kirázni, mert sok porszemcsét fog fel.
A hajunk is nagyon jó megkötő, még a gázokat is megköti, hajunk elárulja, ha füstös kocsmában jártunk. A haj szálai megkötik a gázrészecskéket, egy bozót ágai viszont csak egy teniszlabda méretű tárgyat képes megkötni. A molekulák nagyon kicsiny méretűek, megkötésükhöz nagyon vékony méretű szálacskák kellenek.
Fölösleges salakanyagaink vízben vannak feloldva a szervezetünkbe jutott vízben nem oldódó méreganyagaink, viszont általában molekuláris állapotban "kószálnak".
Hogy ezeket a szabadon "kószáló" molekulákat is megtudja kötni a rostanyagunk, ahhoz nagyon vékonynak kell lennie. A fizikai adszorpció lényege hogy vízben oldódó és nem oldódó anyagokat is megköt. Úgy állapíthatjuk meg, hogy mely rostok rendelkeznek a legjobb tisztító képességgel, hogy megvizsgáljuk a vízkötő képességét. Amelyik több vízmolekulát képes megkötni, az több egyéb molekulát is megköthet.
Miért tisztítanak jobban a mikrorostok a növényi rostoknál?
Mert vékonyabbak a növényi rostoknál. A mikrobiális mikrorostok akár ezerszer vékonyabbak a növényi rostoknál. Olyan a különbség, mint a hajzatunk és a bokor ágazata között. A különbség már megmutatkozik a vízkötőgépességben is. Ezen rostokból készült géleket a nagy víztartalom miatt nyálkáknak nevezik. Ezen rostok összfelülete sokkal nagyobb így több és kisebb molekulák tömegét képes megkötni. Ezek a szálacskák is cellulóz molekulákból állnak, a növényi rostokhoz hasonlóan, csak ezek vékonyabbak.
A rostok megkötő képességének nemcsak a bélcsatorna tisztántartásában van szerepe, hanem a vitaminokat, nyomelemeket és cukor molekulákat is megköti, ami ezen molekulák egyenletes vérbejutását segíti. Ez a vitaminfelszívódásnál azt jelenti, hogy elnyújtja az egész napos vitaminellátást, nemcsak félóráig lesz vitaminunk, a cukrok esetében viszont azért jó, mert a hirtelen cukorterhelést megakadályozza, ez viszont a mai korban olyan súlyossá váló II. cukorbetegség kialakulását lassíthatja.
Ajánlott fogyasztása:
Megelőzési célból napi 3 kiskanál étkezések idejében, Indokolt esetben napi 3x1 evőkanál étkezés előtt.
Mellékhatás:
Probiotikum érzékenység esetén rövid idejű hasmenés jelentkezhet, egyes esetekben pedig testsúlycsökkenés észlelhető (a vastagbelek lerakódásainak kiürítése következtében)
webáruházban.
vissza
Partneroldalak:
Linktár Network |
Magyar |
Linkgyûjtemény |
www.egeszseg-tar.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!